Tagtik

'Regime van Poetin zal vallen: mogen fouten van jaren '90 niet herhalen'

Vladimir Kara Murza was te gast op LCI, de Franse nieuwszender. De Russische dissident en tegenstander van Poetin, die enkele weken geleden werd vrijgelaten, wil geloven in een toekomst voor zijn land zonder Poetin.

Vladimir Kara Murza is er immers van overtuigd dat alles heel snel kan veranderen.

"Niemand weet vandaag precies hoe of wanneer het regime van Poetin zal vallen. Wat we wel weten is dat het zal gebeuren, want niets duurt eeuwig en regimes zoals dat van Poetin lijken stabiel te zijn, ze lijken eeuwig te blijven bestaan tot het moment dat ze niet meer bestaan."

Er zit dus een grote verandering aan te komen voor Rusland, gelooft Murza. "En de volgende keer dat dit venster van verandering in Rusland opengaat, zal het precies hetzelfde zijn. En het is heel belangrijk om voorbereid te zijn op dat moment, want deze kansen zijn beperkt. En we mogen de fouten van de jaren negentig niet herhalen. En deze keer moeten we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Rusland een normaal land wordt, een democratisch land, een echt Europees land. En ik twijfel er niet aan dat die dag zal komen."

(FVDV and AmBar for Tagtik/Source: LCI/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren