Tagtik

"Rusland bereidt zich voor op grootschalige oorlog tegen NAVO"

Russisch president Vladimir Poetin heeft gisteren twee nieuwe kernduikboten ingehuldigd. Volgens een Amerikaanse denktank een teken dat Poetin voorbereidingen treft voor een groot offensief tegen het Westen.

De 'Krasnojarsk' en de 'Imperator Aleksandr III' zijn uitgerust met kruisraketten of intercontinentale raketten waarop nucleaire oorlogskoppen kunnen worden geplaatst. Ze zullen deel uit gaan maken van de Pacifische Vloot en de oostelijke grenzen van Rusland bewaken.

Poetin verklaarde bij de inhuldiging van de duikboten in Severodvinsk, bij de grootste scheepsbouwer van Rusland, op amper een paar honderd kilometer van de Finse grens, dat Rusland nog van plan is om zijn zeemacht te versterken in het Noordpoolgebied, het Verre Oosten en de Zwarte, Baltische en Kaspische Zee.

De Amerikaanse denktank ‘Institute for the Study of War’ (ISW) ziet in de uitbreiding van de Russische marine in gebieden buiten Oekraïne en Oost-Europa een plan van de Russen om "de NAVO en haar bondgenoten in verschillende regio’s te bedreigen."

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, AD/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren