Tagtik

Russische tegenaanval "zoals verwacht" door Oekraïne

Het Russische leger beweert dat het in 10 dagen 10 steden heeft heroverd in het door Oekraïense troepen bezette gebied van de oblast Koersk. De Oekraïense president Zelensky zei dat het tegenoffensief "volgens plan verliep".



“Volgens plan” is een veelgehoorde zin sinds de Russische invasie in Oekraïne. Het werd meestal gebruikt door Russische woordvoerders. Nu is het de beurt aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om het te gebruiken: met die uitdrukking bevestigt hij de herovering van 10 steden door Russische troepen in de oblast Koersk. Dit Russische tegenoffensief op het door Oekraïense troepen bezet gebied begon 2 dagen geleden. 



In een persbericht van donderdag 12 september zei het Russische ministerie dat "10 dorpen" bevrijd werden door operaties uitgevoerd door eenheden van de Noordelijke Groep. Deze dorpen liggen vooral in de buurt van Komarovka, ten westen van de 1.000 km² die sinds hun aanval in augustus onder Oekraïense controle is. 

(Fausto with Olivier Duquesne – Source: Le Soir with Belga – Illustration picture: © picture alliance / Anadolu | Russian Defence Ministry)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren