Tagtik

Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov beschuldigt Elon Musk van sabotage cybertruck

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov heeft Tesla-CEO Elon Musk beschuldigd van het “op afstand uitschakelen” van zijn cybertruck, die naar de frontlinie van de Russische oorlog in Oekraïne was gestuurd.

Leugens van Kadyrov?
Kadyrov beweerde donderdag dat het voertuig, dat volgens hem was uitgerust met een machinegeweer en “goed presteerde in de strijd”, was uitgeschakeld en voegde er vrijdag aan toe dat hij nog twee Tesla Cybertrucks naar de frontlinie had gestuurd. En hij wijst met de beschuldigende vinger naar niemand minder dan Elon Musk.

De Tsjetsjeense krijgsheer, die bekend staat om zijn loyaliteit aan de Russische president Vladimir Poetin en zijn actieve betrokkenheid bij de militaire operaties van Rusland in Oekraïne, deelde in augustus beelden van zichzelf terwijl hij een Cybertruck bestuurde en beweerde dat het een cadeau van Musk was. In de video was een lachende Kadyrov te zien terwijl hij over een leeg plein in Grozny, de hoofdstad van Tsjetsjenië, reed en Musk bedankte voor het voertuig dat “binnenkort naar het front wordt gestuurd”.

Musk ontkent
Musk ontkende echter stellig dat hij het voertuig aan Kadyrov heeft gegeven. “Ben je serieus zo achterl**k dat je denkt dat ik een Cybertruck aan een Russische generaal heb geschonken?”, schreef hij destijds op X, het sociale mediaplatform waarvan hij eigenaar is.

En de Tsjetsjeense oorlogsleider beweert nu dus ook dat Musk hem bewust saboteerde. “Wat Elon Musk deed was niet aardig. Hij geeft dure cadeaus vanuit zijn hart en schakelt ze vervolgens op afstand uit.”

(FVDV for Tagtik/Source: CNN - HLN/Illustration picture: Picture by Kremlin.ru licensed under the creative commons attribution 4.0 license)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren