Tagtik

Wellnesscomplex ziet kosten in huidige energiecrisis stijgen met 400.000 euro... per maand

De huidige energiecrisis leidt tot hogere facturen voor veel gezinnen en bedrijven. Sommige ondernemingen kunnen echter niet besparen op hun uitgaven voor energie zonder daarbij aan kwaliteit voor hun dienstverlening in te boeten. Een van de grootste wellnesscomplexen van het land ziet zijn meerkosten stijgen tot wel 400.000 euro per maand.

Waer Waters aan de Rodenberg in Groot-Bijgaarden is een van de grootste hotel-, wellness- en saunacomplexen van het land: het heeft een oppervlakte van zo'n 12.000 vierkante meter. Na de maandenlange sluiting in de coronacrisis, voelt het complex nu ook de gevolgen van de huidige energiecrisis.

"Een blik op de cijfers leert ons dat we maandelijks een meerkost hebben van zo’n 350 à 400.000 euro", zo meldt Stefanie Evenepoel van Waer Waters, aan de Gazet van Antwerpen. "In dat bedrag is voor alle duidelijkheid niet alleen de hogere energiekosten verrekend, maar zitten ook de extra loonkosten door de indexatie, en andere uitgaven waaronder extra foodcost. Een hallucinant cijfer waardoor we enkele weken geleden niet anders konden dan onze tarieven licht verhogen."

Het complex maakt zich sterk dat de klantbeleving niet zal wijzigen: zo zal de temperatuur van de baden of het aantal personeelsleden niet dalen. Met extra maatregelen, zoals het afdekken van de zwembaden, wil het complex nog meer dan ooit inzetten op een duurzaam en spaarzaam gebruik van energie.

(HL/Source: GvA/Picture: Birk Enwald on Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren