Tagtik

Werd Amerikaanse sportverslaggever gedood tijdens WK voetbal?

De Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl is vrijdagavond overleden aan een hartaanval in het Lusail stadion in Qatar, waar hij verslag aan het uitbrengen was van de voetbalwedstrijd tussen Argentinië en Nederland.

De bekende Amerikaanse sportjournalist werd tijdens de verlengingen van de wedstrijd onwel en stortte in. Wahl werd nog gereanimeerd, maar hij kon niet meer gered worden. Zijn nabestaanden vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. 

Enkele weken geleden ging Wahl nog viraal omdat hij het voetbalstadion in Qatar niet in mocht met een regenboogshirt. De broer van de 48-jarige journalist beweert op social media dat hij vermoord is vanwege zijn uitgeproken steun aan de LGBTQ+-gemeenschap. Homoseksualiteit is verboden in Qatar.

De journalist bezocht enkele dagen voor zijn dood het ziekenhuis al eens. "De afgelopen dagen is een verkoudheid uitgegroeid tot iets ernstigers. Op de avond van de wedstrijd VS-Nederland voelde ik druk op mijn bovenborst." In het ziekenhuis gaven ze hem toen een antibioticakuur en hoestsiroop.

De broer van de overleden Amerikaanse sportverslaggever meldt op social media dat zijn broer doodsbedreigingen kreeg sinds het incident met het regenboogshirt in het stadion. "Hij was kerngezond. Hij kan niet zomaar zijn gestorven." 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren