Tagtik

Bio en niet-biovlees gemengd bij Veviba

Naast het vervangen van etiketten op ingevroren vlees en het verwerken van vlees dat niet voor menselijke consumptie geschikt was, heeft het slachthuis Veviba in Bastenaken zich nog schuldig gemaakt aan een derde manier van fraude: het verkocht gewoon vlees als biologisch vlees. Het doel was een hogere prijs voor het vlees krijgen en zo de omzet verhogen.

Deze fraude blijkt uit een document dat het parket van Luxemburg heeft gestuurd naar minister van Justitie Koen Geens. De fraude rond het biovlees kwam bij het Federaal Voedselagentschap al aan het licht in december 2016. Pas in maart 2017 werd het parket op de hoogte gebracht en het zou nog maanden duren eer er een huiszoeking kwam.

Stefaan Van Hecke, Kamerlid voor Groen-Kamerlid, stelt zich vragen bij de behandeling van deze klacht. "Om te beginnen duurde het drie maanden vooraleer het proces-verbaal van het voedselagentschap naar het parket vertrok. Daarna is nog eens bijna een jaar verstreken vooraleer de huiszoeking heeft plaatsgevonden. Ik wil toch eens weten waarom dat niet sneller kon", zo zegt hij bij Het Nieuwsblad.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren