Tagtik

Colruyt 7 procent duurder in Wallonië dan in Vlaanderen

Colruyt blijft de goedkoopste supermarkt in België: dat blijkt uit de recentste supermarktenquête van Test Aankoop. Voor die enquête vergeleek de consumentenorganisatie de prijzen van zo'n 250 producten, een mengeling van merkproducten, huismerken en witte producten.

Opmerkelijk is wel dat Colruyt in Wallonië 7 procent duurder is dan in Vlaanderen. Reden: voor zijn garantie van de laagste prijs, houdt Colruyt rekening met de lokale supermarkten. In de ene Colruyt kan een product dus duurder of goedkoper zijn dan in de andere.

In Vlaanderen volgt Colruyt alle promoties van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Omdat die in Wallonië geen winkels heeft, liggen de prijzen in de Vlaamse winkels van Colruyt daarom lager.

Algemeen gezien blijft Colruyt 1% goedkoper dan Albert Heijn. "De winkels van de Carrefour-groep zijn 15 tot 19% duurder dan de goedkoopste Colruyt-winkels.
De winkels van Spar, (AD)Delhaize, Intermarché en Makro zijn gemiddeld 21 à 22% duurder dan de goedkoopste Colruyt-winkels. Match is gemiddeld zelfs 31% duurder", zo schrijft Test Aankoop op zijn website.

(Fausto by Tagtik/Source: Test Aankoop/Picture: Belga)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren