Tagtik

Ga eens op date met jezelf

Uit een groot tijdsonderzoek van een online boodschappendienst blijkt dat 59% van de Belgen nood heeft aan tijd voor zichzelf. Maar hoe maak je nu meer tijd voor jezelf? Mensen gaan die rust opzoeken op de meest bizarre plaatsen en manieren. En vooral wie kinderen heeft, doet de gekste dingen om tijd te maken voor zichzelf.

Deze mensen vonden een manier om elke dag wat momentjes te stelen voor zichzelf:
Sofie, mama van 2 kleuters: wanneer ik ’s morgens de kinderen heb afgezet op school, heb ik nog een kwartiertje tijd alvorens naar huis te rijden voor telewerk. Ik spreek af met een mama en we gaan dan op een bankje in de buurt van de school wat bijpraten. Dit doen we twee keer per week en het zorgt ervoor dat we even kunnen ‘luchten’ en de werkdag goed starten.

Evy werkt voltijds in een ziekenhuis: wanneer ik ’s avonds naar huis rijd, moet ik dikwijls nog even een boodschap doen. Hiervoor neem ik echt de tijd en doe het zeker niet gehaast. Mijn 3 tieners kunnen best even alleen thuis blijven. Op de terugweg luister ik naar mijn lievelingsmuziek en zing ik wel eens luidkeels mee. Zo voel ik mij klaar voor die ‘avondspits’.

Maxim is alleenstaande papa van 2 kinderen in de lagere school: ’s morgens sta ik een uurtje vroeger op dan de kinderen. Dan geniet ik om even op een rustige manier de boterhammendozen klaar te maken, de dieren buiten te verzorgen en te genieten van de stilte. Dit beschouw ik als mijn ‘oplaadmomentje’.

Veerle, mama van een zoontje met extra zorgen: ik moet nogal veel rijden voor mijn zoontje, van de kiné naar de logo enz. Van de kiné mag ik tijdens de sessie van mijn zoontje zelf wat aan de slag gaan in zijn ruimte om wat oefeningen te doen. Dat is een echte verademing voor iemand die vroeger niet weg te denken was uit de fitness!

Katy, mama van een tienerdochter: ik ga mijn dochter elke dag ophalen aan school en vertrek steeds een kwartier vroeger om gewoon even wat in de auto te kunnen luisteren naar de radio of een babbeltje te doen met een andere mama.

Mariska, mama van een baby en een peuter: met 2 heel jonge kindjes kan het heel druk zijn. ’s Avonds als mijn man thuiskomt van het werk, neemt hij enkele taken op zich. Dan ga ik boven de strijk opplooien en kijk ik ondertussen (stiekem) naar een reeks op mijn smartphone. Dat is voor mij een écht ‘rustmoment’.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unpslash)

Ook dit kan u interesseren