Tagtik

Talkpoeder gebruik je voor veel meer dan babybillen!

Mensen associëren talkpoeder meestal met babybillen. Kersverse ouders weten dat talkpoeder de babyhuid schoon, zacht en droog houdt. Het voorkomt tevens huidirritaties en wordt daarom ook in de huidplooitjes gestrooid. Talkpoeder neemt vocht op, vermindert wrijving en werkt verkoelend. Er zijn echter heel wat toepassingen voor talkpoeder waar we niet direct aan denken.

Bij zweetvoeten en om blaren te voorkomen
Bij zomerweer kan de temperatuur in onze schoenen flink oplopen. Naast zweetvoeten kan dit ook leiden tot kalknagels en voetschimmel. Strooi daarom wat talkpoeder op je voeten én ook in je schoenen. Het houdt je voeten droog en koel. En doordat er minder wrijving ontstaat, krijgen blaren ook geen kans.
Tegen jeuk
Last van huidirritaties na het scheren? Talkpoeder brengt verlichting bij jeuk en irritaties door zijn verkoelende werking. Zowel voor mannen als vrouwen dus interessant om de huid na het scheren rustig te maken en te verfrissen.
Als deodorant
We gebruiken deodorant tegen de geurtjes als we zweten. Maar meestal houdt dit de oksels niet helemaal droog. Wrijf daarom wat talkpoeder onder je oksels: het talkpoeder absorbeert het vocht, en voilà, frisse oksels.
Bij wrijving
Bij het sporten kan je soms een geïrriteerde huid krijgen doordat de dijen tegen elkaar wrijven.
Wrijf daarom voor je gaat sporten wat talkpoeder tussen de dijen zodat je veel minder last krijgt van irritatie.
Als droogshampoo
Talkpoeder heeft dezelfde werking als droogshampoo. Neem wat talkpoeder op de handen en wrijf het op het vette gedeelte van je haar. Ga dus zeker niet strooien! Doe dit voor het slapen gaan en de volgende dag ziet je haar er al een stuk beter uit.
Mascara
Breng een eerste laag mascara aan zoals je gewoonlijk doet en bepoeder dan voorzichtig je wimpers. Dit kan je doen met een wattenstaafje of een oogschaduwkwastje. Dan breng je een tweede laag mascara aan en je hebt mooie volle wimpers.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren