Tagtik

Temperaturen stijgen: Iets koeler aan de Kust

Langs de zuidflank van een hogedrukzone, die zich uitstrekt van de Azoren via de Britse Eilanden naar het zuiden van Scandinavië, stroomt de volgende dagen alsmaar warmere continentale lucht naar onze streken. Dat meldt het KMI.

Woensdag is het opnieuw zonnig en warm. De maxima schommelen rond 25 graden aan zee. In het binnenland noteren we maxima tussen 27 en 31 graden bij een meestal matige oosten- tot noordoostenwind. Aan de kust is de wind in de namiddag soms vrij krachtig uit noordnoordoost.

Woensdagavond en -nacht is het aanhoudend helder tot lichtbewolkt. De minima dalen naar waarden tussen 14 en 18 graden, of in sommige Ardense valleien wat lager. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Donderdag is het aanhoudend zonnig en zeer warm met maxima van 27 à 28 graden aan zee en in de Hoge Venen tot rond 31 graden in de meeste streken. Lokale uitschieters tot 32 à 33 graden zijn mogelijk. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. Aan de kust ontstaat er in de namiddag een matige zeebries uit het noordnoordoosten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren