Tagtik

Zo hou je die spinnen uit je huis

September is de maand waarin spinnen stilaan beginnen om een knus plekje te zoeken. En deze plekjes vinden ze makkelijk in je huis. Maar niets is zo vervelend als spinnen die je opmerkt net voor je het bed induikt. Weet wel dat een spinvrij huis niet bestaat, maar met deze tips hou je ze alvast op een afstand.

Een huis zonder insecten
Spinnen houden van insecten en insecten houden op hun beurt van kruimels. Zorg er dus voor dat alle kruimels en restjes opgeruimd worden. Het loont de moeite om zeker ook de kleine plekjes in huis schoon te houden, want spinnen verstoppen zich het liefst op die plekjes waar je moeilijk bij kunt.

Citroen, pepermunt, eucalyptus, azijn
Spinnen haten de sterke geur van deze producten. Het kan effectief zijn om in gaten en kieren wat citroensap, eucalyptus- of pepermuntolie gemengd met water te spuiten. Je kan dit ook sprayen doorheen je huis of watjes doordrenkt met pepermuntolie op de favoriete plekjes van de spinnen leggen.
Iets krachtiger van geur is azijn. Ga op dezelfde manier tewerk als bij muntolie.

Stofzuiger en bezem
Ga regelmatig met je stofzuiger of bezem eens door de risicogebieden in je huis: spinnen verstoppen zich graag in kleine hoekjes en gaatjes. Zorg er ook voor dat zoveel mogelijk kiertjes en gaatjes dichtgestopt worden.

De kat
Katten zijn verlekkerd op spinnen; een kat aanschaffen is dus ook een effectieve oplossing.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren