Tagtik

Vakbonden blokkeren landingsbaan: alle vluchten geannuleerd

Een stakingsactie gooit donderdag roet in het eten van vele passagiers op de Belgische luchthaven van Charleroi. Door de 24 urenstaking van het vakbondsfront zijn alle vluchten donderdag op de luchthaven Brussels South Charleroi afgelast.

Alle vluchten die donderdag gepland stonden, zijn dus afgelast. De staking betreft het merendeel van de operationele functies (bagage, inchecken, bijtanken van vliegtuigen). Er zullen donderdag helemaal geen vluchten landen noch vertrekken. 

“Alle vluchten van en naar de luchthaven van Charleroi zijn geannuleerd door een blokkade op het tarmac. Door de sterke mobilisatie van vakbondsdelegaties kunnen we de veiligheid van iedereen niet garanderen”, staat te lezen in een mededeling van de communicatiedirecteur van de luchthaven, Nathalie Pierard. “Het is betreurenswaardig dat passagiers op deze manier gegijzeld worden door deze wrede acties.” 

Het sociaal conflict gaat over de werkomstandigheden van het personeel: het ziekteverzuim zou de werkdruk immers ondraaglijk maken voor het personeel. Ook klagen de werknemers over "agressief management".

(SR for Tagtik/Source: VRT NWS - Nieuwsblad/Illustration picture: Image by Paulina Pratko from Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren