Tagtik

Conings lag op 150 meter van waar gestopt werd met zoeken

De zoektocht naar Jürgen Conings is voorbij: zondag is het lichaam van de voortvluchtige militair gevonden, nadat 35 dagen lang met man en macht naar hem wordt gezocht.

Zijn lichaam werd toevallig ontdekt, maar lag niet ver uit de buurt van waar op 10 juni zijn rugzak werd gevonden. De plaats waar hij zondag werd gevonden, lag op amper 150 meter van het zoekgebied waar op 9 en 10 juni naar hem werd gezocht.

"Het lichaam lag op 150 meter van een zone die wij gesweept hadden. Maar het was alsof wij een korrel rijst moesten zoeken op twintig voetbalvelden en met hoog gras. Het was een heel moeilijke zone om te doorzoeken", zo vermeldde Frédéric Van Leeuw in 'Het Journaal' op één.

Ook bij de RTBF-radio benadrukte hij hoe moeilijk het zoeken was in het natuurpark, een gebied van maar liefst 24.000 voetbalvelden groot: "150 meter in een dergelijk bos, dat is veel, dat kan ik u garanderen. Het gaat om erg complex, wild terrein, met varens van bijna 2 meter hoog. Als je daar iets laat vallen, ben je niet eens zeker dat je het terugvindt."

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, VRT NWS, RTBF/Picture: Federale politie)

Ook dit kan u interesseren