Tagtik

Kapitein (37) vissersboot stapt uit leven, maand nadat bemanningslid (23) stierf

Op 19 december van vorig jaar stierf een bemanningslid bij een ongeluk in Engelse wateren aan boord van de vissersboot 0.51 Stormvogel. De 37-jarige kapitein stapte onlangs uit het leven.

Wat er precies misliep aan boord van de vissersboot op die 19e december, wordt nog altijd onderzocht. Twee bemanningsleden raakten bedolven onder honderden kilo's materiaal toen ze netten aan het herstellen waren en een veiligheid doormidden brak. Een 23-jarig bemanningslid stierf ter plaatse, zijn 27-jarige collega werd zwaargewond en herstelt momenteel in een revalidatiecentrum.

De kapitein was zwaar aangeslagen door het ongeval: als kapitein was hij verantwoordelijk voor zijn bemanning. Sinds het ongeluk het schip aan de ketting en werd de kapitein verschillende keren ondervraagd. Het Nieuwsblad vernam van enkele bronnen dat hij uit het leven stapte, wellicht verteerd door een schuldgevoel.

(HL/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je in België terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.
Denk je aan Zelfmoord? We zijn er voor je. Je kunt met ons in Nederland geheel anoniem bellen of chatten. Bel gratis 0800-0113 Chat met ons.

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren