Tagtik

Mirakel: Reddingswerkers vinden vermiste wandelaar na 2 weken terug

De Amerikaan Scott (48) is intussen opnieuw veilig thuis, maar zijn leven hing echt wel aan een zijden draadje. Heel wat vrienden en familie hadden de hoop op een goede afloop al opgegeven.

Dit ongeplande avontuur begon op 5 juli. Toen ging Scott een stevige wandeling maken in Red River Gorge, een natuurgebied van zo’n 29.000 hectare in de Amerikaanse staat Kentucky. Maar hij keerde niet terug naar huis, waarna een massale zoekactie werd opgestart.

De Amerikaan was op zoek naar watervallen, maar liep verloren. Na twee weken intensief zoeken naar een spoor van de verdwenen veertiger, vonden reddingswerkers een schoenafdruk. Ze zochten op de plek van de schoenafdruk, en hoorden plots iemand 'help' roepen. Scott was terecht!

Hij overleefde al die tijd met amper eten en drinken in de Amerikaanse wildernis. Hij was sterk verzwakt en werd per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Daar sterkt hij momenteel opnieuw aan. Hij kan opnieuw eten, maar nog niet zelfstandig stappen. Het is echt een wonder dat de man na 14 dagen is gevonden, waarvan hij 12 dagen zonder voedsel of water zat. 

(SR for Tagtik/Illustration picture: Photo by Artur Kornakov on Unsplash)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wolfe County Search & Rescue (@wolfecountysar)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren