Tagtik

Vader geeft dochter 20 jaar slaappillen om haar te verkrachten

Voor de rechtbank van Tongeren, in de Belgische provincie Limburg, is donderdag een man van 57 jaar verschenen die ervan wordt beschuldigd zijn dochter 20 jaar lang te hebben verkracht. Hij riskeert een celstraf van 12 jaar.

Volgens het slachtoffer werd de nu 29-jarige vrouw voor het eerst verkracht toen ze acht was. Vanaf haar twaalfde gaf de man haar slaappillen zodat hij zijn gang kon gaan. Ook de moeder kreeg slaapmedicatie. Omdat ze allebei vaak na het avondeten in slaap vielen, dachten moeder en dochter dat ze allebei aan een genetische ziekte leden.

Ook nadat de jonge vrouw het ouderlijk huis had verlaten, lokte de vader met een smoes dat ze elke zaterdagavond medicatie moest innemen, haar naar huis om haar te verkrachten.

Haar schoonzus kon haar uiteindelijk overtuigen dat er meer aan de hand was en met de hulp van haar broer en schoonzus lokte ze de vader in de val. Ze liet zich nog een laatste keer medicatie toedienen en liet zich de dag erna onderzoeken. Zo werd de vader ontmaskerd. Hij geeft enkel toe dat hij de feiten heeft gepleegd na 2020.

(HL/Source: GvA/Illustration picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren