Tagtik

Wordt Koreaanse van 80 de nieuwe Miss Universe?

Het zou voor enorm veel opschudding gezorgd hebben: een 80-jarige vrouw uit Zuid-Korea die alle veel jongere kandidaten de loef af steekt en het kroontje van Miss Universe binnenhaalt. Maar zover komt het uiteindelijk dus niet voor de 80-jarige Choi Soon-hwa. Ze maakte alvast een gigantisch statement met haar kandidatuur.

Aangezien de leeftijdsbeperkingen over boord werden gegooid voor de schoonheidswedsrijd van Miss Zuid-Korea, besloot de 80-jarige Choi Soon-hwa haar kans te wagen. Ze haalde de preselecties en streed maandagavond met 31 landgenotes voor een plekje als vertegenwoordiger van haar land tijdens de internationale finale van Miss Universe in Mexico in november.

Ze haalde het uiteindelijk niet, maar haar strijdlust, fierheid en moed, inspireren heel wat mensen over de hele wereld.  “Ik wil de wereld verbazen. Dat iedereen zich afvraagt hoe het kan dat een 80-jarige zo gezond is… Ik wil tonen dat je ook als je oud bent nog heel gezond kan leven”, zei ze in een interview met CNN. “Er mooi uitzien is belangrijk, maar ik denk dat je je ook op je gemak moet voelen én anderen moet respecteren. Daarnaast is het belangrijk positief te denken; er is zoveel negativiteit tegenwoordig.”

(FVDV for Tagtik/llustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren