Tagtik

Vluchtmisdrijf bij dodelijk ongeval met vrachtwagen

10 July 2021 17:00 Omstreeks halfvier zijn zaterdagochtend twee personen om het leven gekomen toen een zwarte Peugeot met Franse nummerplaat ter hoogte van de brug over de Beneluxlaan op de E17 in Harelbeke richting Frankrijk een wiel verloor en in het midden van de snelweg tot stilstand kwam. Beide inzittenden van de Peugeot lieten hun wagen achter en sloegen op de vlucht.

VAB: Laat je niet opjagen door beperkte geldigheid PCR-test en stop ook bij kleine pannes

03 July 2021 17:30 Vakantiegangers die met de auto naar bijvoorbeeld Spanje op vakantie gaan, rijden regelmatig aan een stuk door zodat de afgelegde PCR-test geldig blijft. De reizigers zouden onder normale omstandigheden een overnacht in Frankrijk inplannen. Automobilistenvereniging VAB raadt echter aan om dat nog steeds te doen, omdat te lang rijden gevaarlijk kan zijn voor de veiligheid en voor de auto. 

Volkswagen trekt de stekker uit verbrandingsmotoren vanaf 2035

27 June 2021 16:06 Zoek vanaf 2035 niet meer naar diesel- of benzineauto's in de catalogus van Volkswagen. Het automerk stopt vanaf dat jaar met de productie van verbrandingsmotoren. Ze schakelen dan volledig over op elektrische voertuigen. Dat heeft een van de topmannen van de Volkswagen Group meegedeeld.