Tagtik

89-jarige Amerikaan na 10 dagen in wildernis levend teruggevonden

Bing Olbum mag je gerust een held noemen, of zelfs een icoon van de wildernis. Deze kranige 89-jarige Amerikaan overleefde immers 10 dagen in de Amerikaanse wildernis nadat hij verloren was gelopen. Toen hij werd teruggevonden, verkeerde hij zelfs nog steeds in goede gezondheid.

Deze tachtiger is duidelijk een ervaren hiker met veel kennis van de natuur. En die ervaring kwam goed van pas toen hij op 1 augustus vertrok met een rugzak van zo’n 8,5 kilo voor een bergtocht in het enorme Salmon–Challis National Forest in Idaho. Een bijzonder ruig en onherbergzaam gebied in de VS.

De tocht die Bing gepland had, zou sowieso al 5 dagen duren. Maar toen deze actieve tachtiger niet terugkeerde, contacteerde zijn familie de hulpdiensten. Er werden grote zoekacties opgestart en de man werd pas na 10 dagen aangetroffen. 

Uiteindelijk waren het enkele burgers, die te paard mee aan het zoeken waren naar de tachtiger, die voor de verlossing zorgden. Zij stootten plots, iets na middernacht op zaterdag 11 augustus, op het kamp dat de vermiste Amerikaan had opgezet. “Ze vonden hem halverwege een pad ergens aan de kant, op een slaapzak”, vertelt dochter Jennifer bij CNN. “Hij werd gewekt door hun hoofdlampen. Op een reservepaard hebben ze hem naar beneden gebracht.”

En Bing, die verkeerde verrassend genoeg nog steeds in goede gezondheid. Hij was slechts lichtjes uitgedroogd. Zijn overlevingsskills zijn ronduit indrukwekkend!

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Marita Kavelashvili for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren