Tagtik

Man wast zich voor het eerst in 60 jaar en... sterft!

Kinderen proberen soms hun dagelijkse wasbeurt te ontlopen met tal van smoesjes. Maar deze volwassen Iraniër ging nog veel verder. 

In oktober 2022 stierf een man die beschouwd wordt als "de smerigste man ter wereld" op 94-jarige leeftijd in Iran. Hoe? Hij stierf vlak nadat hij een douche had genomen. Hij had zich al 60 jaar niet gewassen. 

Amou had zijn leven als kluizenaar doorgebracht in Iran, in de provincie Fars. Na een pijnlijke tegenslag in zijn leven nam hij het besluit om zich terug te trekken uit de maatschappij. Volgens sommige media wilde Amou niet douchen uit angst om ernstig ziek te worden. Een vreemd bijgeloof dat hem ondanks alles in staat stelde om jarenlang op de been te blijven. 

Tien jaar geleden meldde het persbureau Mehr dat "hij niet gevoelig is voor kou of hitte, nooit ziek is geweest en hoewel hij het grootste deel van de dag en nacht tussen afval en dode dieren doorbrengt, blijkt uit tests die op hem zijn uitgevoerd dat hij in goede gezondheid verkeert". De man leed echter aan trichinose, een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door de consumptie van rauw of onvoldoende gebakken vlees. 

Lange tijd verhinderde de Iraniër dat iemand hem waste. Hij liep zelfs weg toen enkele dorpelingen hem mee wilden nemen om hem te helpen wassen in een busje. Jaren na de gebeurtenis "gaf Amou uiteindelijk toe aan de druk toen dorpelingen hem meenamen naar een toilet om hem te wassen", meldt het online mediakanaal Demotivateur. Helaas bleken zijn zorgen gegrond: hij werd ziek en stierf kort na deze schoonmaakbeurt. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Demotivateur/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren