Tagtik

Valse Brad Pitts stelen honderdduizenden euro's van fans

De Spaanse politie heeft vijf mensen gearresteerd op verdenking van een toch wel opmerkelijke vorm van oplichting.

De verdachten uit Andalusië namen online contact op met vrouwelijke fans van Brad Pitt en deden zich voor als de Amerikaanse superster. Ze gaven de slachtoffers vervolgens heel wat complimenten en deden hen geloven dat ze een emotionele relatie hadden. Maar in realiteit waren ze enkel uit op het geld van de vrouwen.

De bendeleden die zich dus voordeden als Brad Pitt moedigden de vrouwen vervolgens aan om te investeren in verschillende projecten die niet bestonden. Eén vrouw uit de zuidelijke regio Andalusië werd voor 175.000 euro opgelicht, een tweede vrouw uit het Baskenland verloor 150.000 euro. Het ging in beide gevallen om kwetsbare vrouwen die met depressies kampten.

“Ze wisselden berichten en e-mails uit met de twee vrouwen, totdat die op een punt kwamen waarop ze dachten dat ze via WhatsApp aan het chatten waren met Brad Pitt zelf, die hen een romantische relatie en een toekomst samen beloofde”, meldt de Guardia Civil in de Spaanse pers.

(FVDV for Tagtik/Source: Guardian/Illustration picture: Picture by DoD News Features via WikiCommons licensed under CC BY 2.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren