Tagtik

Voormalige ster van Manchester United is nu priester

Een opvallende carrièreswitch!

Phil Mulryne stond ooit te boek als één van de grootste talenten bij Manchester United. Hij doorliep de jeudreeksen bij Manchester, maar slaagde er uiteindelijk nooit in echt door te breken in het eerste elftal. Hij verdedigde ook de kleuren van Norwich en Cardiff, maar is nu een compleet andere weg ingeslagen.

In 2008 besloot de centrale middenvelder, na onder meer 150 wedstrijden voor Norwich City, om zijn roeping na te jagen. Op 31-jarige leeftijd besloot de ex-profvoetballer uit Belfast om zijn leven om te gooien. Hij was het geld, de levenstijl die daarmee gepaard ging en de voetbalwereld beu en startte zijn opleiding om priester te worden. 

"We hebben een geweldig leven als voetballer en ik was erg bevoorrecht, maar ik ontdekte met alle dingen eromheen dat er uiteindelijk een soort leegte bij kwam. Ik was behoorlijk geschrokken - waarom ben ik niet blij als ik alles heb waar jonge mannen van dromen?", doet hij zijn verhaal bij Mirror. Hij keerde terug naar zijn geloof, waar hij als kind en tiener al steun in vond. Hij vond zijn voldoening en zingeving terug en besloot priester te worden. Na uitgebreide studies werd hij in 2017 ingezworen als priester in de Dominicaanse orde. 

Hij houdt momenteel toezicht op een geloofsgemeenschap in de St. Mary's Priory Church in Cork en draagt ​​nu de titel van eerwaarde pater Philip Mulryne. 

(FVDV for Tagtik/Source: Mirror/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren