Tagtik

Vrouw verliest trouwring en krijgt hem 50 jaar later plots terug

Op 12 mei van dit jaar vond een man die met een metaaldetector door het bos liep een trouwring die in de grond was begraven.

André Goudard, een gepensioneerde man uit de regio Corrèze in het zuidwesten van Frankrijk, wist dat zijn vondst ongewoon was en besefte dat hij daarmee voor een grote uitdaging kwam te staan. 

Hij vertelde de media: "Deze trouwring was helemaal vertrappeld door koeien en 15 centimeter diep begraven. Ik dacht meteen aan de persoon die hem verloren had, die moet zeker gehecht geweest zijn aan deze trouwring". De gouden ring was in uitstekende staat, ondanks de halve eeuw die net voorbij was gegaan, met een nauwkeurige inscriptie: "Josette en Jean-Louis, 12/70".

André Goudard deed er vervolgens alles aan om de eigenaar van de ring te vinden. "Hiervoor ging hij naar het gemeentehuis van Saint-Julien-Maumont. Ter plaatse hielp een secretaresse hem de identiteit van het echtpaar te achterhalen", meldt het mediakanaal Demotivateur. Zodra hij deze informatie had, haastte de gepensioneerde zich naar het huis van het echtpaar in de Lot-regio.

Josette kon haar ogen niet geloven toen de man plots met haar trouwring voor de deur stond. Jarenlang voelde ze zich schuldig omdat ze de trouwring was verloren tijdens het houthakken. Vandaag heeft Josette haar trouwring terug, veilig en wel terug om haar vinger na 50 jaar. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Demotivateur/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren