Tagtik

Het kan regenen op deze brugdag

31 October 2022 07:52 Maandag begint de dag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met hier en daar nevel of mist en kans op wat lokale regen in het centrum van het land.

Rouwen, hoe doe je dat?

29 October 2022 15:02 In deze periode voor Allerheiligen denken we meer dan ooit aan geliefden die overleden zijn. De herinnering aan geliefden, familie, vrienden en kennissen die recent of langer geleden gestorven zijn doet ons opnieuw een beetje rouwen. Rouw is dan ook een normale en natuurlijke reactie op verlies. Het is een proces dat in stadia verloopt maar eigenlijk nooit echt stopt. Iedereen rouwt op zijn manier en er zijn geen juiste of foute manieren.

Dit verdriet wordt door veel mensen miskend

29 October 2022 14:17 Wie zich een huisdier aanschaft, weet dat hij hier vroeg of laat moet afscheid van nemen. Huisdieren maken in veel gezinnen echt deel uit van dat gezinsleven. De liefde voor een huisdier kan enorm zijn; mensen die geen dieren hebben kunnen zich niet inbeelden welke persoonlijke band je ermee kan hebben. Deze mensen begrijpen dan ook niet dat je echt kan rouwen om een dier. Je hoort dan ook wel eens reacties als: “Het is maar een dier, koop gewoon een nieuwe hond.”

Nog tot zondag ongewoon warm

28 October 2022 08:41 Het blijft droog en het is bijzonder zacht met maxima van 19 graden in de Hoge Ardennen tot lokaal 23 graden in het centrum of eventueel wat meer in de Kempen (afhankelijk van de breedte van de opklaringen).