Tagtik

Af en toe een bui maar nog steeds heel warm

Donderdag is het wisselend bewolkt met lokaal kans op een bui over het centrum en oosten van het land. Naar de avond toe ontwikkelen er zich vooral in het zuidoosten enkele onweersbuien. In het centrale deel van het land is het nog warm met maxima 27 tot 30 graden. In de Ardennen liggen de maxima tussen 29 en 31 graden, in Belgisch Lotharingen rond 33 à 34 graden. In West-Vlaanderen is het al wat koeler met maxima van 22 tot 27 graden. De wind wordt zwak tot matig uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Donderdagnacht vallen er in het oosten van het land en gedeeltelijk ook het centrum enkele regen- en onweersbuien. De minima liggen tussen 13 en 20 graden. De wind blijft zwak tot matig en ruimt naar noord.

Vrijdag verwachten we vooral in de zuidoostelijke landshelft eerst nog regen- en onweersbuien. Ook in het westen van het land vallen er in de voormiddag enkele buien. In de namiddag wordt het overal droog met meer zon vanaf het westen. De maxima schommelen van 19 à 20 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 25 of 26 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait een matige en aan zee vaak vrij krachtige noordelijke wind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren