Tagtik

Bewolkt maar overwegend droog richting start van de week

Zondag start de dag veelal zonnig. Later wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Ardense hoogten, 21 graden aan zee en 24 graden op de meeste andere plaatsen. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west. Dat meldt het KMI.

Zondagnacht blijft het droog en is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Wat nevel of een mistbank is niet uitgesloten. De minima liggen tussen 10 graden in de Oostkantons en 15 graden in het noordwesten van het land. De wind is zwak veranderlijk.

Maandag hangen er vooral wat hoge en middelhoge wolkenvelden die in de loop van de namiddag wat in aantal toenemen over het westelijke deel van het land. In het oosten blijft de zon overheersen. Tegen de avond wordt het over het westen betrokken en kan er wat regen vallen. Dinsdagnacht trekt een zwakke regenzone van west naar oost door het land. De maxima schommelen tussen 23 graden op de Hoge Venen en 26 tot lokaal 27 graden elders. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren