Tagtik

De Brusselse Botanique : niet te missen optredens bij de start van het nieuwe seizoen

 Sedert tientallen jaren en met de regelmaat van een metronoom neemt de Botanique risico's om alle denkbare muziekgenres te ontginnen.

 

De programmatoren van het Brusselse cultuurcentrum besteden ook veel zorg aan hun voorprogramma's: ze doen een beroep op groene blaadjes uit Brussel (en ook elders in België).  Uiteraard kan de Botanique zich niet veroorloven om zijn rekeningen in het rood te laten zakken, maar de Botakaart biedt haar houders de mogelijkheid om een jaar lang aanzienlijke kortingen te genieten op ieder bezoek. Proficiat de Bota!



Alle informatie op botanique.be 



Onze lievelingen bij de start van dit nieuwe seizoen



MARO


Deze vrouwelijke Portugeze singer-songwriter heeft een diploma van de prestigieuze Berklee College of Music van Boston. Ze brengt een moderne kijk op de saudade terwijl haar eerder melancholische melodieën aan Cigarettes After Sex doen denken. Ze heeft ook haar land vertegenwoordigd op hetSongfestival van 2022, maar dit is slechts anecdotisch.

1 september – Orangerie- Sold out

SEAROWS
Het indie folk project van Alec Duckart die zichzelf voorstelt als niet-binair. Het eerste soloalbum “Guard Dog” verscheen twee jaar geleden en kwam tot stand met de waardevolle hulp van de software Garage Band. Zijn subtiele schakeringen onthullen een kwetsbare poëtische wereld.



1 september – Rotonde



JAKE XERXES FUSSELL



Ik heb hem ontdekt in februari 2020 in het Koninklijk Circus. Deze Amerikaanse folkartiest belichaamt ook een schrale blues met roots in het diepe zuiden. Niet verwonderlijk voor iemand die in Georgia werd geboren en te leer ging bij blueslegende Precious Bryant.

7 september – Rotonde

CAT CLYDE
De eerste zoete noten op slidegitaar van “Mama Said” zetten het toneel voor de schelle stem  van Cat Clyde uit Ontario, Canada. Ze komt haar nieuwe album “Down Rounder” voorstellen: om van te smullen.



16 september – Witloof Bar – Met Folk Bitch Trio in het voorprogramma.



JANE WEAVER


Dit optreden betekent de comeback van één van de boegbeelden van de Britse indie pop. Geniet van haar poëtische, dromerige visie op haar nieuwste single “Love in Constant Spectacle” of herbeluister het album “Flock” waarmee ze ontdekt werd.



17 september – Witloof Bar



ASHA JEFFRIES


Een Australische artieste met een hypnotische stem en verfijnde melodiën.
Na tal van singles heeft ze haar eerste album “Ego Ride” in april jl. uitgebracht.



24 september – Witloof Bar – Met Lisa Li-Lund in het voorprogramma



DAN SAN

Zeven jaar na “Shelter” is deze Belgische band terug met een collectie tijdloze stralende nummers. “Grand Salon” is de betoverende comeback van één van de steunpilaren van de indie rock uit de lage landen.



28 september – Museum

TRIXIE WHITLEY


Ze heeft de laatste jaren nauwelijks opnames uitgebracht, behalve dit jaar de single “High Wire”: Trixie Whitley blijft even ongrijpbaar. De zangeres, die in 1987 werd geboren in Gent, blijft niettemin speelterreinen ontginnen die aan blues, soul en een americana getinte altrock grenzen.



1 oktober – Orangerie – Met Jonas De Kesel in het voorprogramma



MUDHONEY

 
Deze band, gesticht in 1988 door Mark Am (zang) en Steve Turner (gitaar), overleefde de grungebeweging uit Seattle. In het kielzog van Nirvana zijn ze natuurlijk langs het Sub Pop label, het vlaggenschip van het genre, gepasseerd. Hun nieuwste album “Eternity” uit 2023 getuigt van een buitengewone energie.



4 oktober – Orangerie  


(AK met vertaling Nadine Milo - Photo : © Etienne Tordoir)

AK

AK

Journalist @Tagtik - Music, cullture, festivals

Ook dit kan u interesseren