Tagtik

"Trump zou de wereld kunnen vernietigen"

Legendarische acteur, monster van het witte doek, wereldster... We hoeven de grote Robert De Niro niet meer voor te stellen. En achter de legende staat vandaag de mens die spreekt, de Amerikaan, de felle en langdurige tegenstander van de Republikeinse kandidaat Donald Trump.

Een paar maanden geleden liet de acteur zijn woede opborrelen voor de rechtbank van New York. Voor de camera's viel hij de voormalige president van de Verenigde Staten rechtstreeks aan. “Ik hou van deze stad, ik wil haar niet vernietigen. Donald Trump wil niet alleen deze stad vernietigen, maar ook het land en uiteindelijk zou hij de wereld kunnen vernietigen.”

De Niro vervolgde: “Toen Trump zich kandidaat stelde in 2016, was hij net een grap, een hansworst die zich kandidaat stelde voor het presidentschap”... Hij wees er ook op dat het Amerikaanse volk ‘de lessen uit de geschiedenis was vergeten, die ons laten zien dat andere clowns niet serieus werden genomen, totdat ze woeste dictators werden’. Voordat hij eraan toevoegde dat “we met Trump een tweede kans hebben en niemand meer lacht. We hebben een unieke kans om hem te stoppen door tegen hem te stemmen, voor eens en altijd”.

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren