Tagtik

Code geel voor onweer: rukwinden en hagel mogelijk

Maandag verwachten we lokale buien met onweerachtig karakter die in de loop van de dag en vanavond hier en daar vrij intens kunnen zijn met mogelijk meer dan 10 l/m² neerslag in 1 u tijd. Er kan eventueel wat hagel vallen en ook rukwinden zijn mogelijk. Het KMI waarchuwt maandag met code geel voor onweer.

Maandag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. We verwachten enkele plaatselijke buien die vooral in de loop van de dag hier en daar vrij intens en onweerachtig kunnen zijn, eventueel met wat hagel en rukwinden tot ongeveer 60 km/u. De maxima schommelen van 22 graden op de Ardense hoogten, 24 graden aan zee tot 27 of 28 graden in het centrum. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Maandagavond verwachten we nog plaatselijke buien die hier en daar stevig en onweerachtig kunnen zijn. Volgende nacht blijft het overwegend droog met wolken en brede opklaringen. De minima dalen naar waarden tussen 13 en 19 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidzuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren