Tagtik

Donderdag blijft het overwegend droog

Donderdag start de dag met lage bewolking en nevel of mist. In het zuidoosten zijn er al meer opklaringen aanwezig. Na het oplossen van het ochtendgrijs wisselen stapelwolken en breder wordende opklaringen elkaar af. Er kunnen nog enkele buien vallen, maar de buienneiging neemt in de loop van de dag af. We halen maxima van 22 graden aan zee en op de Ardense Hoogten tot 26 graden in het centrum. De wind waait zwak tot soms matig uit noord tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond zijn er in de meeste streken eerst brede opklaringen. In het oosten hangt er tijdelijk nog wat meer bewolking en kan er nog een laatste bui vallen. Tegen het eind van de nacht neemt de bewolking wat toe vanaf het westen. De minima liggen tussen 11 en 18 graden. De zwakke noordwestelijke wind krimpt naar west tot zuidwest en wordt zwak tot matig.

Vrijdag zijn er eerst nog enkele opklaringen maar al snel neemt de bewolking toe en trekt een storing met regen en buien van west naar oost door het land. In de namiddag kunnen de buien ook onweerachtig worden. De maxima schommelen van 21 graden op de Hoge Venen tot 25 graden in het westen. De wind waait matig uit west tot zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren