Tagtik

Droge en zonnige woensdag

Woensdagochtend vriest het licht. Plaatselijk hangt er nevel. In de loop van de dag genieten we van veel zon met vanaf het westen stilaan meer hoge wolkensluiers. Het kwik klimt naar waarden tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen van het land. De wind is zwak en variabel. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond -nacht is het eerst nog droog met brede opklaringen in het centrum en het oosten. In de loop van de nacht wordt het betrokken vanaf het westen, gevolgd door lichte regen op het einde van de nacht in de provincies in het westen van het land. De minima schommelen tussen -4 graden in de hoge Ardennen en +5 of +6 graden aan zee. De wind is eerst vaak zwak en variabel, maar draait naar het zuiden tot zuidoosten en wordt matig. Aan zee is de wind matig uit noordoost, draaiend naar het zuiden.

Donderdagochtend wordt het zwaarbewolkt en trekt een regenzone van west naar oost over ons land. In de namiddag, aan de achterzijde van deze storing, verschijnen er opklaringen, maar kan er links of rechts nog altijd een bui vallen. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het westen van het land. De matige zuidenwind ruimt stilaan naar het zuidwesten. Aan zee ruimt de wind zelfs naar het westen en wordt hij tijdelijk vrij krachtig.

Vrijdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. We halen maxima van 6 graden op de Ardense hoogten en 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind is matig en aan zee soms vrij krachtig uit het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren