Tagtik

Droog en zonnig: wat koeler voor de hittegolf toeslaat

Zaterdag is het op de meeste plaatsen zonnig met wat hoge bewolking. Later verschijnen ook stapelwolken over het noordelijke deel van het land al blijft het aan zee veelal zonnig. Veelal zonnig blijft het eveneens bezuiden Samber en Maas. In de late namiddag en avond lossen de stapelwolken op en wordt het overal zonnig. Het kwik stijgt tot 18 of 19 graden in Hoog-België, tot 20 of 21 graden aan zee en tot rond 23 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen. Aan zee en op het reliëf van de Ardennen waait de wind meestal matig. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht wordt het licht bewolkt met enkel wat hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 8 en 13 graden. De wind waait meestal zwak uit noord tot noordoost. Aan zee en over de Ardense toppen waait de wind veelal matig.

Zondag is het zonnig met mogelijk wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 20 graden in de hoge Ardennen en 26 graden in Belgisch-Lotharingen. De wind waait zwak tot meestal matig uit het noordnoordoosten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren