Tagtik

Geen regen en zonnig bij schoolstart

Maandagochtend is het op veel plaatsen gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Echter blijft het droog. Overdag komen er stilaan bredere opklaringen vanaf de Franse grens, vooral dan in het centrale deel van het land. De maxima liggen rond 21 graden aan zee en op de Ardense hoogten, en schommelen elders van 23 à 24 graden in het noordelijk deel van het land tot plaatselijk 26 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait zwak tot matig uit noordoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht wisselen brede opklaringen en soms vrij veel wolkenvelden elkaar af. De minima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit noordoost. Aan de kust waait hij matig uit noordoost, krimpend naar oostnoordoost.

Dinsdag is het wisselend bewolkt en droog. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 27 graden in het centrum van het land. De wind waait eerst zwak tot matig en later meestal matig, uit noordoost.

Woensdag krijgen we vaak zon en wat hoge wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich enkele onschuldige stapelwolken in het oosten van het land. De maxima schommelen van 22 tot 27 graden bij een matige noordoostenwind. Aan zee wordt de wind in de namiddag vrij krachtig uit noordnoordoost.

Donderdag 1 september is het opnieuw droog en zonnig met wat hoge wolkenvelden en geleidelijk ook enkele onschuldige stapelwoken. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden bij een matige oostenwind. In de kuststreek ontwikkelt zich een noordoostelijke zeebries in de namiddag.

Vrijdag blijft het droog met zon en geleidelijk meer hoge wolkenvelden. Op het einde van de dag wordt de atmosfeer onstabieler vanaf de Franse grens en vergroot de kans op buien, mogelijk met onweer. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden. Er waait een matige oostenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren