Tagtik

Het blijft de komende dagen regenen

De komende dagen krijgen we nog meer regen en koudere temperaturen: typisch Belgisch herfstweer.

Woensdag is het betrokken en regenachtig. De regen kan bij momenten intens zijn en er kan veel regen vallen met lokaal op 24 uur tijd 50 tot 70 l/m2. Over het zuidelijke deel van het land, en mogelijks deels ook over het centrum, kunnen er ook onweersbuien tot ontwikkeling komen waarbij lokaal felle windstoten kunnen voorkomen. Op het einde van de dag kan het over het noorden van het land droger worden met eventueel enkele opklaringen. Over het zuiden blijft de onweersdreiging aanhouden. De maxima liggen tussen 17 graden in het noorden en 22 graden in het uiterste zuiden. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten in de noordelijke landshelft. In het uiterste zuiden staat er een zwakke tot soms matige wind die ruimt van het zuidwesten naar westen. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond vallen er nog enkele buien in het centrum maar later wordt het droog benoorden Samber en Maas met enkele opklaringen. Over het zuiden van het land blijft de kans op (onweers)buien aanhouden al wordt het ook daar in de loop van de nacht droger. De minima liggen tussen 10 graden in het centrum en 15 graden in het uiterste zuiden en aan zee. De wind waait overwegend zwak uit noordelijke richtingen

Donderdag verlaat de laatste regen ons land in het uiterste zuidoosten en is het vaak zwaarbewolkt. Lokaal is een bui mogelijk. Het kwik klimt niet boven 15 graden in de Hoge Ardennen en 18 of 19 graden in Laag-België. De wind wordt matig en komt meestal uit het noordwesten.

Vrijdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Al snel ontstaan er buien aan de kust die zich later uitbreiden naar gans het land. Vooral aan zee kunnen de buien soms fel zijn en vergezeld van korrelhagel en enkele donderslagen. De maxima liggen tussen 11 graden in de Ardense toppen en 15 à 16 graden in Laag-België. In het binnenland staat er een matige wind. Aan zee staat er een vrij krachtige tot krachtige uit het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren