Tagtik

Het blijft meestal droog dit weekend

In vele streken is het zaterdag eerst zonnig met aanvankelijk nog enkele lokale lage wolken, vooral dan over het oosten en het noordoosten. In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland een aantal stapelwolken, maar het blijft vrijwel overal droog. Aan zee is het de hele dag overwegend zonnig. We halen maxima van 20 graden in de Hoge Venen tot 24 of 25 graden in het centrum. Er waait een matige westenwind. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en volgende nacht wordt het meestal lichtbewolkt. Lokaal kan er in de loop van de nacht nevel, wat mist of lage bewolking gevormd worden. Er verschijnen soms ook hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 15 of 16 graden aan zee. De wind is zwak en aan zee matig uit west, krimpend naar zuidwest. In het uiterste zuiden is de wind vaak zwak en veranderlijk.

Zondag is het eerst vrij zonnig met hoge sluierwolken. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe, maar blijft het overwegend droog. Aan zee is de kans op een bui wat groter. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden bij een matige wind uit west tot zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren