Tagtik

Het blijft ook op maandag niet droog

Maandag wordt het wisselend bewolkt met hier en daar enkele buien, meestal lichte buien. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 of lokaal zelfs 17 graden in het westen van het land bij een veelal matige noordwestenwind. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en volgende nacht neemt de buienneiging af. Alleen in het oosten van de Ardennen en in de kuststreek is er nog kans op een bui. In de loop van de nacht ontstaan er hier en daar nevel, mist en lage wolken, vooral ten zuiden van Samber en Maas. De minima schommelen tussen 5 en 7 graden in de Ardennen, 8 à 10 graden in het centrum en 13 graden aan zee. De wind waait zwak uit west tot noordwest. Aan zee waait de wind soms matig.

Dinsdagochtend zijn er enkele opklaringen, maar ook lage wolkenvelden die op het reliëf zorgen voor een verminderd zicht. In de loop van de dag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met lokaal wat lichte regen. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Venen tot lokaal 17 graden in Vlaanderen bij een zwakke tot soms matige noordwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren