Tagtik

Het blijft regenen dit weekend

Zaterdag wisselen opklaringen af met buien, die lokaal kunnen gepaard gaan met enkele donderslagen en rukwinden tot rond 60 km/h in het binnenland en 70 km/h aan zee. In de loop van de namiddag wordt het in het westen overwegend droog met meer zon. De maxima liggen tussen 10 en 14 of 15 graden bij een matige en aan zee vrij krachtige wind uit het noordwesten. Dat meldt het KMI.

Zaterdagnacht is het in de noordoostelijke helft van het land nog vaak bewolkt met talrijke buien. In het zuidwesten blijft het nagenoeg droog met brede opklaringen De minima liggen tussen 5 en 10 graden in het binnenland en rond 13 graden aan zee. De wind waait matig uit west tot noordwest, en wordt later vaak zwak uit west tot zuidwest.

Zondagvoormiddag blijft het overwegend droog met nog wat opklaringen. Maar de bewolking neemt snel toe en in de namiddag volgen vanaf de Nederlandse grens enkele buien of perioden van regen. In de gebieden langs de Franse grens blijft het droger tot 's avonds. De maxima liggen tussen 10 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden elders. Er waait een matige en in de namiddag lokaal soms een vrij krachtige wind uit west ruimend naar noordwest. Aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig. Rukwinden tot ongeveer 55 km/h.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren