Tagtik

Het blijft wisselvallig met kans op onweersbuien

Woensdagnamiddag trekken de buien weg richting Nederland. In eerste instantie verschijnen er opnieuw opklaringen en wordt het droger, maar soms zijn er ook veel wolkenvelden. Later ontwikkelen er zich opnieuw onweersbuien in de streken nabij de Franse grens en over het westen van het land. Deze onweders zijn weinig mobiel, waardoor er lokaal veel neerslag kan vallen. De maxima liggen tussen 20 en 25 of 26 graden bij een meestal zwakke en aan zee matige wind uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond is er nog kans op onweersbuien in de streken langsheen de Franse grens en in het westen van het land. Elders kan er nog links of rechts een bui vallen, maar is de kans kleiner. In de streken waar er geen onweders tot ontwikkeling komen verschijnen er brede opklaringen. Vannacht wordt het overal opnieuw droog, op een buitje na, maar vormen er zich lage wolken. De minima schommelen tussen 12 graden in de Ardense valleien en 19 graden aan zee. Er staat een zwakke, aan zee matige westen- tot noordwestenwind.

Donderdag start de dag met veel lage wolken, nevel en mist die op sommige plaatsen kan zorgen voor een verminderd zicht. In het zuidoosten zijn er al opklaringen aanwezig. Na het oplossen van het ochtendgrijs wisselen veel stapelwolken en enkele opklaringen elkaar af, maar stilaan worden de opklaringen steeds breder. Er kunnen nog enkele buien vallen, maar de buienneiging neemt af na verloop van tijd. We halen maxima van 22 tot 26 graden. De wind is eerst zwak, maar wordt soms matig uit noordwest.

Donderdagavond zijn er in de meeste streken eerst brede opklaringen. In het oosten hangt er nog wat meer bewolking en kan er nog een laatste bui vallen. In de nacht van donderdag op vrijdag neemt de bewolking toe vanaf het westen, maar pas tegen de ochtend bereikt een regenzone ons land. De minima liggen tussen 11 en 18 graden. Er staat eerst een zwakke noordwestenwind die krimpt naar het zuidwesten en zwak tot matig wordt.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren