Tagtik

Het gaat regenen op vrijdag

Vrijdag is het snel zwaarbewolkt in de westelijke helft van het land, terwijl er in het oosten nog opklaringen zijn. Een storing met buiige regen bereikt vanochtend de kustregio en trekt vervolgens langzaam oostwaarts over het land. Vooral deze namiddag kan de neerslag intenser worden en is er ook kans op een donderklap. Vanaf het westen wordt het dan wel droger met opklaringen. De maxima liggen tussen 21 graden in de Ardennen en 25 graden in Laag-België. De zwakke zuidwestelijke wind ruimt naar westzuidwest tot west en neemt toe tot matig. Aan zee kan de wind in de namiddag toenemen naar matig tot vrij krachtig. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond vallen er nog buien in het noordoosten en het oosten van het land. Elders is het droog met brede opklaringen. Geleidelijk trekken de buien uitdovend naar Duitsland en klaart de hemel overal uit. Op sommige plaatsen kan er wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen rond 11 graden in de Hoge Venen, rond 14 graden in het centrum en rond 17 graden aan zee. De wind wordt meestal zwak uit zuidwest tot west.

Zaterdagochtend is het op de meeste plaatsen vrij zonnig. Later verschijnen er meer wolkenvelden, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 19 of 20 graden in de Hoge Venen, 22 graden aan zee en 23 of 24 graden in het centrum. De wind waait matig uit westelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren