Tagtik

Het gaat stevig regenen

In de loop van dinsdag neemt de kans op regen of buiige neerslag verder toe, maar het is vooral in de loop van volgende nacht en woensdag overdag dat de neerslag intenser wordt. Voor het noordelijk deel van het land zou er tot woensdagavond tussen 10 en 20 mm of lokaal wat meer neerslag kunnen vallen (momenteel code groen). Voor de zuidelijke helft verwachten we voor die periode plaatselijke hoeveelheden tussen 20 en 40 mm of wat meer (een opschaling naar code oranje is niet uitgesloten). Op sommige plaatsen en vooral dan in de zuidelijke provincies is er ook kans op onweer hetgeen het inschatten van de neerslaghoeveelheden extra bemoeilijkt.

Dinsdag is het meestal zwaarbewolkt. Af en toe valt er wat lichte neerslag, maar vaak is het ook droog. In de loop van de namiddag verwachten we perioden met regen in de noordelijke provincies. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later overdag wordt hij soms matig uit noordoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond verwachten we vooral over het noorden perioden van regen en naar het zuiden toe eerder enkele lokale (onweers)buien. Volgende nacht wordt de neerslag intenser en vergroot hoofdzakelijk in de zuidelijke landshelft verder de kans onweer. De minima liggen tussen 12 en 16 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind. In Hoog-België is de wind eerder veranderlijk.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren