Tagtik

Het wordt opnieuw veel warmer

Zaterdagochtend is het droog en zonnig met wat hoge wolkensluiers. In de loop van de dag zijn er meer middelhoge wolkenvelden maar blijft het droog. De maxima liggen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 27 graden in het westen bij een zwakke tot matige wind uit veranderlijke richtingen of uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en in het begin van de nacht blijft het droog met opklaringen en vrij veel hoge en middelhoge wolkenvelden. Later in de nacht zijn er meer wolkenvelden met wat regen vooral in het westen en het noorden van het land. De minima liggen over het algemeen tussen 13 en 17 graden. In het binnenland staat een zwakke wind uit variabele en later zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen. Aan zee waait de wind matig uit zuidwest.

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt met regen vooral in het noorden van Samber en Maas. De maxima schommelen van 23 of 24 graden aan zee en in de Ardennen tot 27 graden of lokaal iets meer in Belgisch Lotharingen. De wind wordt matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee en ruimt van zuidwest naar west.

Maandag hangt er eerst vrij veel bewolking, maar na de middag verschijnen er meer opklaringen. Plaatselijk kunnen er enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en op het Ardense reliëf en 26 graden in het uiterste zuiden. De wind draait overal naar noordwest en is zwak tot matig.

Dinsdag wordt het opnieuw warmer bij maxima van 23 graden in de Kuststreek, 28 graden in het centrum tot 30 graden in Belgisch Lotharingen. We krijgen een afwisseling van brede zonnige perioden en wat stapelwolken of hoge wolkenvelden. De wind waait meestal matig uit west tot zuidwest.

Woensdag stijgt het kwik naar tropische waarden bij maxima tussen 26 graden aan zee en soms 33 graden in het binnenland. Het wordt zonnig met hoogstens wat hoge sluierbewolking. De wind waait zwak tot matig uit zuid of uit veranderlijke richtingen. Een matige zeebries zorgt in de Kuststreek voor een terugval van de temperatuur.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren