Tagtik

Hittegolf: Dodentocht (100 km) voor het eerst in geschiedenis ingekort

Geen 100 maar 65 wandelkilometers krijgen de dappere deelnemers van de Dodentocht in Bornem vrijdag voorgeschoteld. De Dodentocht kreeg immers wegens de hitte een negatief advies en moet daarom noodgedwongen ingekort worden. Bijgevolg zal de klassieker in de wandelwereld voor het eerst in 53 jaar ingekort worden.

De hoge temperaturen die vrijdag verwacht worden maken het onverantwoord om het volledige traject af te leggen, legt de organisatie uit in een persbericht. “Het probleem is dat het merendeel van de wandelaars nog een groot deel van hun tocht op zaterdag moet wandelen.” De temperaturen zullen vanaf 13 uur ondraaglijk zijn, zeker voor deelnemers die op dat moment al een lange afstand achter de rug hebben.

“Na overleg met de FOD Volksgezondheid, politie, brandweer en gemeente Bornem werd, wegens de aangekondigde hittegolf, een negatief advies gegeven” voor de volle 100 kilometer, meldde de organisatie in een persbericht in de nacht van dinsdag op woensdag. “Het gezondheidsrisico is te groot om zware inspanningen te leveren in de aangekondigde hoge temperaturen.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren