Tagtik

Je hebt de hele week je paraplu of regenjas nodig

Maandag is het zwaarbewolkt met perioden van soms intense regen. In de namiddag verschijnen er in het westen enkele opklaringen en wordt het er tijdelijk droger en volgen er snel intense buien van over de Noordzee. We halen maxima van 8 of 9 graden op het Ardense reliëf tot 14 graden over het westen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind die ruimt naar west tot noordwest. Er zijn rukwinden rond 55 km/h. Dat meldt het KMI.

Maandagnacht blijft het onstabiel met (soms intense) buien en kans op enkele donderslagen, vooral over het westen van het land. De minima schommelen tussen 5 en 10 graden. De wind is matig, aan zee soms vrij krachtig, en ruimt naar west tot noordwest. Vooral aan zee zijn er nog rukwinden mogelijk rond 50 km/h.

Dinsdag is het vaak bewolkt met verspreide buien die plaatselijk intens en onweerachtig zijn. Het is fris voor deze tijd van het jaar bij maxima van 7 tot 10 graden in de Ardennen en 10 tot 13 graden elders.

Woensdag krijgen we een afwisseling van opklaringen en stapelwolken waaruit buien vallen. Lokaal zijn deze intens en gaan ze gepaard met een donderslag. Met maxima tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 13 tot 14 graden in Vlaanderen blijft het fris.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren