Tagtik

KMI waarschuwt met code geel voor onweer

Donderdagvoormiddag is het overwegend droog met wolken en opklaringen. In de loop van de namiddag wordt het weerbeeld opnieuw wisselvalliger met naast opklaringen ook plaatselijke buien en kans op onweer. We halen maxima van 16 à 17 graden in de Hoge Ardennen tot 22 graden in het centrum. Er waait een matige zuidwestenwind. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond is het wisselvallig met buien en plaatselijk onweer dat hier en daar behoorlijk wat neerslag in korte tijd kan veroorzaken. In de loop van de nacht wordt het in vele streken meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. Later vannacht vergroot over het uiterste westen opnieuw de kans op regen of buien, eventueel met onweerachtig karakter. In de Ardennen ontstaan er geleidelijk lage wolken en blijft de kans op een paar buien bestaan. De minima schommelen van 10 tot 16 graden. Er waait een overwegend matige zuidenwind

Het KMI waarschuwt met code geel voor onweer op donderdag. In de loop van donderdagnamiddag en -vanavond verwacht het KMI opnieuw wisselvallig weer met buien en lokaal onweer. Een aantal onweersbuien kunnen vrij intens zijn met mogelijk 10 l/m² neerslag in 1 uur tijd.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren