Tagtik

Licht bewolkt maar ook zonnig op donderdag

Donderdag begint de dag in het binnenland droog met brede opklaringen en vooral in de Ardennen kans op lokale mist of lage bewolking. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en kan er een bui vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Aan zee is het al van 's ochtends wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 14 à 15 graden in Laag- en Midden-België. De wind is zwak en aan zee soms matig, draaiend van zuidwestelijke naar noordelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond is nog een lokale bui mogelijk maar vannacht wordt het meestal droog met geleidelijk brede opklaringen en vorming van lokale nevel of mist. Aan zee blijft een bui niet uitgesloten. Het koelt nog eens flink af met minima van 4 of 5 graden in Laag- en Midden-België, van -1 tot +3 graden in de Ardennen en van 6 tot 9 graden in de kuststreek. De wind wordt zwak en veranderlijk of uit zuidzuidwest.

Vrijdag blijft het overwegend droog. Na het optrekken van het ochtendgrijs, wisselen wolkenvelden af met zonnige perioden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Het wordt wat zachter met maxima van 12 tot 14 graden in de Ardennen en van 15 tot 17 graden elders in het land. De wind is eerst zwak uit zuid tot zuidwest en wordt nadien matig uit zuidwest. In de nacht van vrijdag op zaterdag trekt een zeer actieve regenzone over het land met vrij veel wind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren