Tagtik

Nog wat regen voor de start van het weekend

Vrijdag is het eerst wisselend tot zwaarbewolkt met mogelijk enkele buien in het westen. In het zuidoosten van het land kunnen er nog tijdelijk enkele regen- of onweersbuien vallen. In de loop van de dag wordt het overal droog met meer opklaringen. De wind wordt matig en aan zee vrij krachtig uit het noorden tot noordwesten. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 à 24 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht blijft het droog en wordt het op de meeste plaatsen helder tot licht bewolkt. In de Ardennen zijn er doorgaans nog meer wolkenvelden. Aan de kust kunnen er lage wolken verschijnen tegen het einde van de nacht. Het koelt sterk af met minima in het binnenland tussen 6 en 13 graden, vlak aan zee tot rond 15 graden. De matige noordelijke wind wordt zwak uit veranderlijke richtingen.

Zaterdag blijft het droog en wordt het zonnig met in de loop van de dag stapelwolken in het binnenland. Aan de kust zijn in de voormiddag lage wolken mogelijk vanaf zee. De maxima lopen uiteen van 19 tot 24 graden en de wind wordt matig uit noord tot noordoost.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren