Tagtik

OLT Rivierenhof : een stedelijk en tegelijk landelijk festival in 't Stad

Naar het voorbeeld van veel Europese grootsteden is 't Stad terecht trots op het OLT Rivierenhof festival

Op enkele kilometers van het centrum van Antwerpen nestelt het openluchttheater -het zenuwcentrum van het evenement- in 132 hectare weelderig groen : het provinciaal domein Rivierenhof.

Onder het gebladerte geniet je een uitstekenke geluidskwaliteit. Dit is onbetwistbaar een uitzonderlijk oord. Je vergeet snel dat je omsingeld wordt door een autosnelweg...


Door de jaren heen hebben vanzelfsprekend Belgische artiesten de voorkeur genoten, van Helmut Lotti tot Kapitein Winokio, van Warhaus tot Isolde Lasoen, van dEUS tot Guy Swinnen, van Portland tot Bart Peeters. Laat ons echter de prachtige rist uitgekozen internationale artiesten niet vergeten : Elvis Costello, Niles Rodgers, Calexico, John Butler of Daryl Hall and John Oats om er slechts een handvol te noemen.

Zie hier enkele lievelingen

XAVIER RUDD

Xavier Rudd werd geboren in Australië in 1978. Hij doet niets liever dan de golven trotseren maar is ook een ecologisch activist en vooral een begenadigd singer-songwriter. Zijn blues en rock getinte folk brengt ook regelmatig hulde aan de primitieve volkeren van Australië. "Follow the Sun" en « Spirit Bird" uit 2012 zijn slechts twee parels uit zijn repertoire. Zijn recente EP met 6 nummers "Freedom Sessions" is ook een aandachtige luisterbeurt waard...
Van dinsdag 23 tot donderdag 25 juli – uitverkocht !

MARCUS MILLER

Jazzbassist Marcus Miller, een virtuoos van formaat,
werd geboren in Brooklyn. Hij heeft o.a . gespeeld met David Sanborn, Luther Vandross en zelfs Miles Davis. Zijn recentste optredens in België, op Gent Jazz in 2023 en op het Festival des Libertés in 2022 hebben de omvang van zijn talent bewezen. Een verbazend toegankelijke virtuositeit.
Woensdag 31 juli met Oriane Ikomo in het voorprogramma

PETER HOOK

De stichter en bassist van Joy Division en daarna New Order tracht niet meer te inoveren of nieuwe nummers te componeren. Sedert « Substance : the Albums of Joy Division and New Order » met zijn band The Light houdt hij de passie van een magisch decennium levend. Steeds met dezelfde tomeloze energie. Wat toch deugd doet !
Zaterdag 3 augustus

BLONDE REDHEAD

De Amerikaanse shoegaze band onder leiding van zangeres Kazu Makino, van Japanse afkomst, ontstond in 1993. Ze traden al op in het OLT Rivierenhof in 2018. De in Milaan geboren tweeling Simone en Amedeo Pace blijft Kazu trouw ondersteunen. Hun recentste LP « Sit Down for Dinner » dateert uit 2023.
Woensdag 21 augustus met Sleater-Kennyen Noa Lee

BIG THIEF

De sterke persoonlijkheden van Adrienne Lenker (onlangs solo in het Koninklijk Circus van Brussel) en van Buck Meet (dit jaar in de Botanique) komen regelmatig tot uiting in solo projecten. Deze zomer, na een gemeenschappelijk album twee jaar geleden, komen ze weer samen voor een tournee die zonder twijfel zal flirten met de dromerige melancholie die hun eigen is.
Woensdag 14 augustus

KAE TEMPEST

Deze emblematische figuur van het spoken word treedt in de voetsporen van Anne Clarke. Met haar hese stem brengt ze soms tragische, vaak polititieke maar steeds ontroerende verhalen. Zoals indertijd de dub dichter Linton Kwesi Johnson of Richard Jobson (Skids) op teksten van Marguerite Duras.Ze bewijst dat woorden hun eigen muzikaliteit bezitten. Ontiegelijke veel rappers zouden haar voorbeeld moeten volgen !
Zondag 25 augustus met Kids With Buns

OLT Rivierenhof Festival tot half september in Deurne (Antwerpen)

Info, volledig programma en reservaties www.oltrivierenhof.be

(Kim Marey/vertaling : Nadine Milo/Picture : © Etienne Tordoir)


Foto : Peter Hook met New Order in de Manhattan te Leuven (België) op 17 december 1985 (© Etienne Tordoir)

Ook dit kan u interesseren