Tagtik

Franse tomatendief (35) blijkt gezochte Roemeense moordenaar te zijn

De eigenaars van de volkstuintjes in het Franse dorpje Décines-Charpieu vlak bij Lyon hadden er genoeg van. Ze staken zo veel werk in hun moestuin en telkens wanneer het eindelijk tijd was om te oogsten, ging iemand er stiekem met alle groenten vandoor.

De diefstallen gebeurden telkens 's nachts en de dief schaamde zich duidelijk niet want hij nam telkens grote hoeveelheden groenten mee. Rijpe courgettes, tomaten en komkommers, hij stal ze ongegeneerd. Tot de eigenaars van de volkstuintjes er genoeg van hadden en een val opzetten.

Ze plaatsten een camera en kwamen erachter dat de dief steeds tussen 23.30 en 00.30 uur het domein binnendrong. Afgelopen weekend verstopten de eigenaars van de tuintjes zich, tot de man aankwam met zijn fiets en over het hek klom. Vervolgens sloten ze hem met z'n allen in waardoor hij geen kant meer uit kon. De politie werd er meteen bijgehaald, en toen moest het ergste nog komen.

De politie controleerde de identiteit van de dief en kwam erachter dat hij in België gezocht wordt voor moord. Het gaat om Dacian Severin V., een 35-jarige Roemeen die in België woonachtig was, maar schijnbaar ondergedoken in Frankrijk leefde. Tegen de man was door België een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd voor de moord op de Gentse Georgette Van Den Bogaerde uit 2019. Hij zal gauw uitgeleverd worden aan België.

(SR for Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren