Tagtik

Ook donderdag blijft het afwisselend bewolkt

Donderdag is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met kans op een buitje in de loop van de dag maar op vele plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden in het centrum van het land. De wind waait wordt geleidelijk matig en aan zee matig tot tijdelijk vrij krachtig uit noordnoordwest. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond en volgende nacht wordt het wisselend bewolkt en kan er links of rechts een bui vallen maar op vele plaatsen blijft het droog. Bij momenten zijn ook brede opklaringen mogelijk. Vooral in de Ardennen kunnen er zich nevel en enkele mistbanken vormen. De minima liggen tussen lokaal 5 graden in de Hoge Ardennen en 17 graden vlak aan zee. De wind waait in het binnenland zwak tot soms matig uit west tot noordwest. Vlak aan zee waait er een vrij krachtig tot krachtige noordwestelijke wind.

Vrijdag is het wisselvallig en gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met buien vanaf de Noordzee. Plaatselijk kunnen de buien soms fel zijn en vergezeld van korrelhagel en enkele donderslagen. De maxima liggen tussen 10 graden op de Ardense hoogten en 15 à 16 graden in Vlaanderen. De wind is matig en aan zee vrij krachtig tot krachtig uit noordwestelijke richtingen. Vooral in het westen van het land zijn rukwinden mogelijk tot 50 à 60 km/h.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren